Koszorúzás a Múzeum udvarán – Báró Harruckern Ferencre emlékeztünk

Harruckern Emléktábla koszorúzás

A járványhelyzet miatt áprilisban sajnos idén is elmaradtak az ünnepségek, koszorúzások a városalapítás évfordulója kapcsán, így a Német Nemzetiségi Önkormányzat hagyományos ünnepsége, a múzeum falán lévő Harruckern-emléktábla megkoszorúzása is csak később, a mai napon kerülhetett megrendezésre.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Dávid Zoltán polgármester, valamint Szilasi-Horváth Tibor korábbi alpolgármester is.

Dr. Abonyi Lajos, a Német Nemzetiségi Önkormányzat első elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd rövid beszédében megemlékezett báró Harruckern Ferencről, és elmondta, ez a rendezvény immáron hagyománnyá forrta ki magát, mert Orosháza betelepítőjének emléktáblája idén már huszadik éve díszeleg Múzeumunk falán.

Harruckern Emléktábla koszorúzás

A rövid köszöntés után a koszorúzás következett: az Osztrák Nagykövetség által küldött koszorút Dr. Abonyi Lajos, Orosháza Város Önkormányzatáét Dávid Zoltán polgármester, míg a Német Nemzetiségi Önkormányzatét Császár Péter Imréné képviselő helyezte el a falon.

Harruckern Emléktábla koszorúzás

Harruckern Emléktábla koszorúzás

A hagyomány tehát idén sem szakadt meg, idén is megköszönhettük Báró Harruckern Ferencnek, hogy immáron 277 éve életet költöztetett a városunk helyén álló akkori mocsaras pusztaságba.

Bízunk benne, hogy jövőre már a megszokott keretek között ünnepelhetünk együtt!