Tisztelt Látogatóink!

Múzeumunk 2021. május 4-én végre ismét megnyitja kapuit a látogatók előtt, innentől a megszokott nyitvatartási időben szeretettel várjuk Önöket!

A 194/2020. (IV. 26.) Kormányrendelet rendelkezései értelmében 18 éven felüli személyeknek a belépéshez védettségi igazolvány, valamint érvényes, a személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány (személyazonosító igazolvány, jogosítvány, vagy útlevél) bemutatása szükséges.
18 éven aluliak számára is szükséges az életkoruk igazolása hatósági igazolvány bemutatásával, amennyiben a kiskorúság ténye nem nyilvánvaló.

Nagy Gyula Területi Múzeum

Új időszaki kiállítással várjuk kedves Látogatóinkat, melynek címe: „A múzeum szolgálatában – Nagy Gyula emlékére”.

„A múzeum szolgálatában – Nagy Gyula emlékére”

Ebben a tárlatban Gyula bácsi által gyűjtött néprajzi tárgyakat állítottunk ki, melyeket igyekeztünk úgy kiválogatni, hogy a lehető legszélesebb spektrumban tudjuk bemutatni Orosháza néprajzi sajátosságait.

A kiállításhoz egy játék is tartozik.
A bemutatott tárgyak közül 20 esetében nem tüntettük fel annak nevét, ezeket három lehetőség közül a játékosoknak kell megtippelni.
A legtöbb pontot elérők között az Orosháza ceruzavégen című, frissen megjelent kiadványunk egy példányát sorsoljuk ki.

A védettségi igazolvánnyal nem rendelkező kedves Látogatóink számára az online felületek megmaradnak, régi és leendő virtuális kiállításaink intézményünk honlapján továbbra is látogathatók lesznek.