Koszorúzás a Múzeumban – ezúttal kicsit másképp

Koszorúzás a Múzeumban

A koronavírus-járvány miatt idén áprilisban, a városalapítás 276. évfordulója kapcsán csak virtuális megemlékezések megtartására volt lehetőség, az ünnepségek, koszorúzások elmaradtak.


A Német Nemzetiségi Önkormányzat és Orosháza Város Önkormányzata hagyományosan minden évben koszorúzást szervez a városalapítási rendezvénysorozat egyik jeles eseményeként a Múzeum udvarába, Báró Harruckern Ferenc emléktáblájához, áprilisban sajnos ennek megtartására sem volt lehetőség.

A járvány visszaszorulásával azonban most, ha szűk körben is, de megemlékezhettünk városunk újjátelepítőjéről.

Június 9-én délelőtt 10 órakor érkezett a mindössze néhány fős vendégcsoport a Múzeum udvarába, Dávid Zoltán polgármester és dr. Abonyi Lajos, a Német Nemzetiségi Önkormányzat 1. elnöke vezetésével. Dr. Abonyi tolmácsolta Elisabeth Ellison-Kramer, Ausztria budapesti nagykövetasszonyának jókívánságait, majd megkoszorúzták Harruckern báró emléktábláját.

Ezúttal ugyan beszédek, diákműsor és hallgatóság nélkül; csendben, néma főhajtás mellett zajlott az ünnepség, de a hagyomány nem szakadt meg, idén is megköszönhettük Báró Harruckern Ferencnek, hogy immáron 276 éve életet költöztetett a városunk helyén álló akkori mocsaras pusztaságba.